Jump to content

Sérülés hátráltatja Cseh László Eb-felkészülését

2017. 11. 13. 10:04

Nem úgy sikerült a rövidpályás ob Cseh László számára, ahogyan azt előzetesen várhattuk volna, azonban edzője, Plagányi Zsolt szerint tanítványa tisztában van azzal, hogy halad a felkészülésük és pillanatnyilag milyen formában van.

 

„Folyamatosan fennáll a probléma" – mondta Plagányi Zsolt a hétindító Sportreggeliben, utalva Cseh László nyak- és hátproblémáira, melyeket természetesen folyamatosan próbálnak kezelni és a decemberi Európa-bajnokságra a lehető legjobb állapotba hozni.

Hátbántalmak ide vagy oda, arról szó sem volt, hogy Cseh László kihagyja a rövidpályás országos bajnokságot, hiszen – mint azt trénere elmondta – a százhalombattai ob fontos állomása az Eb-felkészülésnek, annak ellenére is, hogy előtte vissza kellett venniük az iramból sérülése miatt.

A hétvégi bajnokság egyik éremhalmozója Milák Kristóf volt, aki négy egyéni bajnoki címmel zárta az ob-t. A 17 éves úszó 100 és 200 méter pillangón is maga mögé utasította Cseh Lászlót, azonban Plagányi szerint úszója abszolút tisztában van azzal, milyen állapotban van, hiszen kihagyták az intenzív edzések egy részét. „A hétvégi verseny is a jó teljesítményre sarkallja, mert itthon is ilyen kiváló ellenfelek vannak. Látta csapattársát, Grátz Benjámint, aki egyéni csúcsokat úszott, tehát a felkészülés is megfelelő volt.”

Egy hónap múlva, december közepén rendezik Dániában az Európa-bajnokságot, így a felkészülés intenzív szakaszát kezdik meg a 31 éves úszóval. „Ez a hét és a következő is erős úszással fog eltelni, utána pedig kezdjük kialakítani a formát, de mellette a rehabilitációja is folyik szárazföldön.”

„Ha az országot képviseljük, nem lehet úgy odamenni, hogy félvállról vesszük – utalt az Eb-re a szakember –. magyar színekben versenyezni megtiszteltetés, kötelességünk maximálisan megtenni mindent, ami tőlünk telik.”

(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)